1. מול מי אתם עובדים? פתחו עיניים!
האם נציג ההובלה המכופתר או אתר האינטרנט המושקע של חברת ההובלות נותנים קנה מידה על איכות, אמינות או שירות? לא רק שהדבר לא מייצג שום דבר אלא שיש לא מעט הטעיות וכזבים. התמונות של משאיות ההובלות שמופיעות באתר אינן של החברה...
המשרדים והחברות שהנציג אומר שהם העבירו הם לא באמת העבירו... זה לא עוד משהו שצריך לבדוק, זוהי בעצם האמינות שאנחנו מדברים עליה.
מי שמשקר בדברים הקטנים, ירמה בדברים הגדולים. יש לבדוק אלו משרדים באמת החברה הובילה ויש לדרוש לשוחח עם ממליצים. אנא, עשו לעצמכם טובה, אל תתרשלו בדבר חשוב זה: המלצה יותר טובה מתעודת ביטוח!!
2. עמידה בזמנים - להכניס את המוביל לפינה?
אתם מבקשים מחברת ההובלה להעביר את המשרדים בסופ"ש ללא עיכובים, ביום אחד כולל כל פירוק הריהוט במשרד הישן והרכבתו במשרד החדש. כולל כל הניתוקים, הגיבויים, האתחולים, סידור הניירת, הקלסרים ועמדות העבודה במשרד החדש על מנת לא להפסיד ימי עבודה יקרים.
אם הנציג מהסס, מתפתל או מנסה לדחות את המועד, כנראה שאין באפשרותו או בניסיונו את היכולת לעשות זאת. חבל על זמנכם , עברו להצעה הבאה. אם תלחצו עליו להבטיח לעמוד בלו"ז אתם תכניסו אותו לפינה וסביר מאוד להניח שיהיו עיכובים, נפילות וטעויות רבות בכל אחד מהשלבים, מה שבסופו של דבר יגשים את כל החששות שמהם ניסתם לברוח.
הבדיקה הראשונית כשלוקחים חברה להובלות משרדים היא יכולת ביצוע העברת משרד בקנה מידה גדול. יש לבחון כמה משאיות וכמה סבלים יוכלו לעבוד בו זמנית וזה רבותיי יהיה בעזרת הוכחות, לא מילים באוויר. בקשו לראות הוכחות על עבודה קודמת, העברת משרדים בסדרי גודל וזמני ביצוע השלבים כפי שהיו בפועל.
3. "הכל בגלל מסמר קטן"
גם בהובלת משרדים, לפעמים הדבר הכי פחות חשוב הוא בסופו של דבר , הדבר החשוב ביותר. לכן, אנו מציעים לא לזלזל בדברים הקטנים. שתפו את עובדי המשרד, המנהלים, אנשי התחזוקה והניקיון, מזכירות, אנשי תכנות, פקידים, כ-ו-ל-ם. תנו להם סקירה מקיפה לקראת מה הם עומדים בכל שלבי הובלת המשרד ובסופה בקשו לקבל הערות ובקשות. כל הערה של אחד מהעובדים עשויה לשפוך אור על בעיה אשר עשויה לעלות במהלך ההעברה - כל עובד בתחומו.
בנוסף, לא משנה כמה נערכתם להובלה, כמה הגדלתם ראש וחשבתם על הכל, מנהל חברת הובלה מקצועי ומוכשר עם ניסיון בהובלת משרדים גדולים ומורכבים שכבר "ראה הכל", הניחן תבונה ויצירתיות, יגלה בכל פרויקט מהי נקודת התורפה וכיצד ניתן להתמודד איתה באמצעות האסטרטגיה הנכונה. כל מקום עבודה ובעיותיו, כל משרד ודרישותיו. עצה קונקרטית של מנהל החברה שווה זהב, דרשו אותה ואמצו אותה. כך תחסכו כסף, זמן יקר, בעיות ועוגמת נפש.